Sannib Art

Hazem Sannib is een Britse hedendaagse kunstenaar van Syrisch-Libansese afkomst die tegenwoordig in Londen woont. Zijn werk richt zicht op portretten van celebrities en abstracte thema’s.

Al op 10 jarige leeftijd begint hij met schilderen, zonder lessen te volgen en technieken aan te leren. Zijn eerste lessen figuratieve en abstracte schilderkunst volgt Sannib later pas bij de Syrische schilder Farid Georges. Een ervaren schilder, die afgestudeerd is aan de
“Academia di Belle Arti di Roma” te
Italië. Later begint Sannib te experimenteren met meer abstractere thema’s, en ontdekt hij het acrylschilderen. Dit alles onder begeleiding van Mard Issa, een leerling van de Klassieke Noorse schilder Jan Valentin Saether. In 1997 studeert Sannib af als Grafisch Ontwerper aan het “Syrian Design Center in Aleppo” te Syrië.  Waarna hij 18 jaar werkzaam is bij reclamebureaus in Koeweit, de VAE en UK.

Zijn passie voor kunst blijft een grote inspiratiebron. Hij is dan ook geen wonder te noemen dat hij afscheidt heeft genomen van de reclame wereld, en zich richt op een leven als kunstenaar. Door het combineren van zijn vaardigheden op het gebied grafische ontwerp als schilderen heeft Sannib zijn eigen unieke Mixed Media kunststijl ontwikkeld. Voor zijn werken maakt hij gebruik van verschillende materialen, levendige/felle kleuren en luxe afwerking. 

Het Talent van Sannib begint inmiddels behoorlijk bekend te geraken. Het als resultaat deelnames aan kunsttentoonstellingen in verschillende landen, waaronder Koeweit, Syrië en natuurlijk Engeland. Heel lang zal het dan ook niet meer duren voordat ook Nederland betoverd wordt.

bio-haze-sannib